Αποστολή του Ελληνικού Bujinkan Dojo στην Ιαπωνία – Φεβρουάριος 2013

Μια ακόμη πολυπληθής αποστολή του Ελληνικού Bujinkan Dojo στην Ιαπωνία ολοκληρώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 2013. Κλιμάκιο αποτελούμενο από 13 μέλη και εκπαιδευτές επισκέφθηκε το Bujinkan Hombu Dojo στη Noda και μελέτησε πρόσωπο με πρόσωπο τη μαγική τέχνη του Masaaki Hatsumi Sensei.

Ninjutsu Greece - With Pedro Fleitas

Ura Gyaku Tai Otoshi Kokyu Ho με τον Pedro Fleitas Gonzalez

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες και βαθύτατη τιμή προς τις φίλες και τους φίλους που με συνόδευσαν και τίμησαν το Δάσκαλο με την παρουσία τους. Δέχθηκα τα συγχαρητήρια του Hatsumi Masaaki Sensei και την ευχή του να συνεχίζουμε δυνατά. Οι Ιάπωνες SHIHAN τον ενημέρωσαν για τη μεγάλη ελληνική αποστολή και τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα που είδε στο Hombu Dojo λευκές, πράσινες και κόκκινες ζώνες. Είναι υποχρέωσή μας να ανοίγουμε το δρόμο προς το SOKE, αφού αυτός και μόνον αυτός είναι το θεμέλιο και ο ζωντανός φορέας των παραδόσεών μας. Ο Hatsumi Masaaki Sensei είναι η μοναδική μας αναφορά, ο κανόνας και το μέτρο. Όλοι οι ασκούμενοι θα ήταν ευχή να δουν το Λευκό Δράκο πρόσωπο με πρόσωπο και αυτό πιστεύω πως θα γίνει πράξη με τις επόμενες αποστολές μας στους ερχόμενους μήνες. Έχουμε την απερίγραπτη τύχη να ζει και να βασιλεύει ο Θεός του Budo και στο δικό μας αιώνα – ας την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο. Πιστεύω πως οι ευχές και η διδασκαλία του SOKE θα ανθίσουν στον κάθε ένα και την κάθε μια που τον αντίκρυσαν στο tatami και επιστρέφω στην Ελλάδα με αίσθηση βαθιάς ικανοποίησης για το δρόμο που έχουν πάρει οι προσπάθειές μας όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Nagato Toshiro SHIHAN στέλνει τις ευχές του στους Έλληνες και το βρήκε εκπληκτικό που μια χώρα σε τόσο βαθιά οικονομική κρίση είναι σε θέση να εκπροσωπείται με τόσο μεγάλη αποστολή στις άκρες τις γης. Ο Isamu Shiraishi SHIHAN δέχθηκε τις ευχές που του μετέφερα εκ μέρους του κ. Γιώργου Πλέλλη και τις αντεπέδωσε ευγενικά, περιμένοντάς τον τον Αύγουστο στην επόμενη αποστολή μας. Μου διάβασε το GOKUI στο SHOMEN του Dojo, όπως είναι γραμμένο από το χέρι του μεγάλου δασκάλου και είχαμε ξανά μια πολύ ευχάριστη συνάσκηση στο μάθημα του SOKE.

IMG_2565

Η φιλική παρέα, η ανθρώπινη επαφή και η ζωτική άσκηση με τον Pedro Fleitas Gonzalez μου είναι πάντα ευχάριστη. Μιλήσαμε πολύ και γελάσαμε ακόμη περισσότερο. Μου μένει η πεποίθησή του πως το σημαντικότερο είναι η πιστότητα. Παραμένουμε πιστοί στο μεγάλο δάσκαλο και η ευγνωμοσύνη ήδη μας ανταμοίβει στο πολλαπλό.

IMG_2582

Εκφράζω και από το βήμα αυτό τις ευχές μου για γρήγορη και ανώδυνη ανάρρωση στο Senno Hideo SHIHAN, που τώρα περνάει δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο. Ο Senno SHIHAN και ο μακαρίτης Oguri SHIHAN μου έδωσαν τα πάντα. Είναι οι δύο ογκόλιθοι του Bujinkan Dojo, οι αρχάγγελοι του Hatsumi Masaaki και αυτοί που έφτασαν υψηλότερα από οποιονδήποτε άλλο στις τέχνες των Shinobi, στην κορωνίδα του Ninpo. Αμφότεροι αφήνουν εξαιρετικούς μαθητές πίσω τους και με μεγάλη συγκίνηση βλέπω πως οι νεότεροι Ιάπωνες SHIHAN θα συνεχίσουν επάξια την παράδοση του Hatsumi SOKE. Η ευγένεια και η στοργή με την οποία θρέφει ο Δάσκαλος της επόμενη γενιά είναι συγκινητική.

IMG_2680

Το Bujinkan Dojo κλείνει κάπου εδώ τον κύκλο του. Δόξα τω Θεώ, πλησιάζει η ώρα που θα εξαφανιστεί και το ίχνος του θα χαθεί, σα να μην υπήρξε ποτέ. Αυτή θα είναι η αρχή του επόμενου λουλουδιού. Και το λουλούδι θα ανθίσει όταν η μυστήρια βούληση του Soke θα είναι ώρα να εκπληρωθεί.

IMG_2748

Ο Θεός του Budo μας αφήνει μια τεράστια και εκπληκτική κληρονομιά. Η ευγνωμοσύνη για την μεγαλοθυμία του και η πιστότητα στο πρόσωπο και τις διδασκαλίες του είναι ο οδηγός για το Ελληνικό Bujinkan Dojo. Oι μυστηριώδεις -αλλά τόσο ανθρώπινες τέχνες των ninja- θα ζήσουν.

IMG_2750

IMG_2784

Με τον άρχοντα Noguchi Yukio SHIHAN στο Budokan του Ayase

Με τον Nagato Toshiro SHIHAN

IMG_2818

Δείτε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο στη σελίδα μας στο facebook

εδώ

Πηγή: www.ninja.gr